טכנולוגית העתיד: SAM 4.0 גם בתחנות מפוחים

עם כניסתה של מערכת הבקרה החכמה Sigma Air Manager 4.0 גם בשטח המפוחים, יישומי תעשיית דור 4.0 נמצאים כעת בהישג יד. זו הדרך להבטיח צריכת אנרגיה ביעילות מקסימלית וליצור חיסכון משמעותי בעלויות.

משמעות תעשיית דור 4.0 היא שכל המרכיבים בתחנה פועלים בהתאמה אופטימלית במטרה לתת מענה מדויק לצורכי הלקוח. ניתן להקדים ולמנוע תקלות אפשריות כי איסוף הנתונים, העברתם ועיבודם מתבצעים בזמן אמת.

המערכת 4.0 SIGMA AIR MANAGER היא "מרכז העצבים" בתחנת המפוחים. היא טכנולוגית המפתח לשירותים העתידיים שתעשיית דור 4.0 מציעה. "המוח" של התחנה מבצע משימות בקרה ביעילות אופטימלית ומתאימה בדיוק המרבי את ספיקת האוויר לפרופיל הצריכה. תוך שניות ספורות, המערכת מנתחת את נתוני ההפעלה, יוצרת הדמיות של אפשרויות חלופיות ובוחרת באלטרנטיבה היעילה ביותר. התוצאה: רמה חדשה לחלוטין במונחי צריכת אנרגיה יעילה.

מערכת SAM 4.0 "מדברת" ב-30 שפות. הניווט קל עם מסך מגע צבעוני בגודל 12 אינץ'. התצוגה מראה מיד אם התחנה פועלת ב"אזור הירוק" בתחום צריכת האנרגיה. בקלות רבה, ניתן להציג ולבדוק את עקומת הלחץ, ספיקת האוויר, ביצועי המערכת, הודעות על טיפולי תחזוקה וכל התראה, בעבר ובהווה. החיבור לרשת מאפשר לצפות בנתונים בקרבת המכונה או ממחשב ה-PC במשרד ואף בכל מקום אחר לנוחיותך. נוסף לשקט נפשי, אפשרות זו מניחה את התשתית לתחזוקה החזויה ולניהול האנרגיה על פי תקן ISO 50001.

הבקר המרכזי מציע את האפשרויות החדשות לתכנון התחזוקה החזויה של המפוחים. בעבר, טיפולי תחזוקה בוצעו כאשר קרתה תקלה או במסגרת מועדים שתוכננו מראש. עכשיו, עם SAM 4.0, ניתן לבצע טיפולי תחזוקה לפני הופעת התקלה. זה מונע הפסקות עבודה ונזקים וכן לחסוך בעלויות מיותרות.

המתמרים המשולבים במכונה והבקר Sigma Control 2 אוספים ומעבירים את נתוני הפרוסס בזמן אמת ל-Sigma Air Manager 4.0. תוכנה מיוחדת מעבירה את המידע ל-Kaeser Data Center. שם הנתונים מעובדים בזמן אמת. מרכז המידע Kaeser Data Center מבצע ניטור מרכזי ומטפל בהודעות מערכת. במידת הצורך, הוא יוזם טיפול תחזוקה.

כתוצאה מכך, התחזוקה מתבצעת בעיתוי הנחוץ . כך חוסכים בזמן, חוסכים בעלויות ומבטיחים שהמפוחים יפעלו בזמינות מלאה כולל כל התהליכים שהם תומכים בהם.

SAM 4.0המערכת Air Manager 4 ‏(SAM 4) לא רק מנהלת ומפקחת על כל חלקי תחנת המפוחים. היא מאפשרת לנצל את כל היתרונות העתידיים שמציעה תעשיית דור 4.0.