מפוחי אונות עם מצנן DB 166 C ו DB 236 C

עיצוב חכם לחיסכון בעלויות ובאנרגיה

תחת הססמה " תבונה פנימית" חברת Kaeser Compressors מציגה את הדור החדש של מפוחי האונות בעלי יעילות גבוהה. בשילוב עם מצנן יעיל במיוחד, הדגמים DB 166 C וDB- 236 C מאפשרים לא רק לחסוך באנרגיה אלא גם לחסוך בעלויות הכוללות.

מכיוון שעלויות האנרגיה בתעשייה רק עולות בעקביות, הדרכים לחיסכון עומדות בראש כל דיון בסוגיה. יעילותה של מכונה או מערכת לא רק נמדדת על בסיס צריכת האנרגיה שלה. העלויות הכוללות הנלוות במהלך כל חיי המוצר הן גורם מרכזי. חברת Kaeser פיתחה דור חדש של מפוחי אונות תוך הבנה בעובדה המרכזית. על כן, " תבונה פנימית" היא העומדת על בסיס תכנון הדגמים "DB 166 C" ו "DB 236 C" (תמונה 1) . מפוחי אונות אלה מציעים לא רק מערכת הפעלה חסכונית במיוחד בצריכת אנרגיה ובתחזוקה , אלא שלהם ,יתרונות בולטים בכל הנוגע לחסכון בעלויות התכנון, ההתקנה וההפעלה, ההסמכה וקבלת התרים. המפוחים החדשים "DB" פועלים בספיקת אוויר מ 10 ועד m³/min ‏25 ובלחץ מעל (mbar (g ‏1000 או ( bar (vacuum‏500m . הפעלתם מאוד אמינה ויעילה.

בנוסף, ביישומים רגישים לטמפרטורה, התוספת של מצנן (ACA) יספק את היתרון המשמעותי הנדרש: המצנן ACA (תמונה 2) שמתוכן במיוחד לשימוש במפוחי האונות יכול להוריד את טמפרטורת אוויר המיועד לנשימה מ- ℃‏‏150‎ ל-‎‏ ℃‏‏ 10 מעל הטמפרטורה הסביבתית ללא קושי ובחיסכון ההוצאה הקשורה למערכות בקירור מים. תכנון של מפוחי האונות מיועד לספיקות אוויר גבוהות  במינימום מפלי לחץ.

הבורג האופטימלי "Omega Profile" ויחידת הדחיסה של מפוח האונות מאפשרים להגיע לספיקות גבוהות עם צריכת אנרגיה נמוכה. היעילות רק גדלה באמצעות המנועים החסכוניים  IE3.

המפוחים מצוידים גם בבקר "Omega Control Basic". הבקר המתקדם מבצע התאמה בין הספיקות לצריכה בפשטות רבה. הוא מפקח על הפרמטרים של מערכת ההפעלה והוא מתריע על תקלות ועל הצורך בטיפולי תחזוקה נדרשים. במידת הצורך קל לחבר אותו למערכת בקרה מרכזית . הספיקות הגבוהות מתאפשרות אודות מערכת קירור חכמה: אוויר היניקה למפוח ואוויר הקירור  למנוע נשאבים בנפרד.

המפוחים מוכנים להפעלה מיידית כולל חיישנים, מתנע כוכב משולש ו/או משנה תדר (לבקרת מהירות משתנה). הם זמינים גם בגרסה ללא switchgear/חיישנים. המפוחים עומדים בתקני CE ו- EMC . משמעות הדבר עבור המשתמשים והמתקינים היא שההשקעה קטנה יותר בתכנון ובהתקנה, בקבלת היתרים והשגת המסמכים. כל החלקים מורכבים על בסיס קומפקטי. המערכות החדשות דורשות פחות מקום מהקודמות. לפי הצורך, ניתן להרכיב מנועים בעוצמה של מ-7.5 עד 45kW.

ההפעלה שקטה בזכות האיטום היעיל וחלקים המיועדים לעמעום רעידות. רשתות המיגון של המאוורר ושל המנוע מספקות הגנה נדרשת ובהתאם לתקנות  .

H-DB-236-C-webתמונה 1: מפוחי האונות החדשים "DB 166 C" ו "DB 236 C" בולטים ביעילותם בצריכת אנרגיה ובביצועים בעלי אמינות גבוהה.

H-ACA-Blower-Aftercooler-webתמונה 2: פיתוח מיוחד עבור מפוחי האונות: מצנן מפוח "ACA"